Apteka Vera
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
wishlist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Omnikum Magnesium 400
 
 
 
 
 
 

Omnikum Magnesium 400

 
 
 
540Ден
 

Секоја капсула Omnikum Magnesium 400 содржи 400mg елементарен магнезиум, L-триптофан 25mg и Витамин B6 1.4mg.

Учествува во релаксација на затегнатите мускули на телото, ja зголемува нивната еластичност, а исто така учествува во градба на коските.

L-Триптофан е аминокиселина која е природен прекурсор на серотонин, кој пак помага во одржување на позитивно расположение и одржување на добри когнитивни функции.

:
 
 

Витамин B6 има повеќе улоги. Тој придонесува за нормално функционирање на нервниот и имуниот систем како и за нормална физиолошка функција. Вклучен е во процесите на синтеза на цистеин и во метаболизмот на протеини и гликоген. Учествува и во формирање на црвени крвни клетки.

Состав: Магнезиум 400mg ( Магнезиум оксид 630mg, Магнезиум цитрат 64,5mg, аминокиселина како врзувачки хелат 50mg), L-Триптофан 25mg, Витамин B6 1,4mg.

Една капсула ослободува 400mg чист Магнезиум, кои се на располагање за апсорпција.

 
 
Share on Facebook
Tweet
Share On Google Plus
Share On Pinterest