Apteka Vera
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
wishlist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SYNERGY ZINK 15mg
 
 
 
 
 
 

SYNERGY ZINK 15mg

 
498Ден
 

ЕФИКАСЕН СОЈУЗНИК НА ИМУНИТЕТОТ

Цинкот е минерал кој е од витално значење за секојдневните физиолошки процеси.

Како катализатор на над 100 ензимски реакции, метаболни процеси и учество во синтеза на протеини, спаѓа во групата на есенцијални минерали кои се потребни секојдневно да се внесуваат преку исхраната или преку додатоци на исхрана.

:
 
 

Цинкот е моќен минерал кој ни е потребен за здрав имун систем, за правилна функцијата на тироидните хормони, половите хормони и за одржување на нормално ниво на глукоза во крвта (инсулинот). Помага при метаболизмот на разградба на јаглехидратите за енергија, но и во одржувањето на здравјето на кожата и ноктите. Игра значајна улога и при делбата и растењето на клетките, при заздравувањето на раните. Неговото дејство се должи на антиоксидативната моќ на овој минерал, што резултира со уништување на слободните радикали кои се причина за повеќе заболувања, како и за предвремено стареење.

Предности на Synergy Zink 15mg

Органска форма на цинк со максимална биорасположливост

Без квасец и глутен

Таблетата целосно се разградува за 1 час

 
 
Share on Facebook
Tweet
Share On Google Plus
Share On Pinterest