Apteka Vera
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
wishlist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
MULTI ESSENCE Витамин Д3  2000 IU
 
 
 
 
 
 

MULTI ESSENCE Витамин Д3 2000 IU

 
 
 
211Ден
 

Состав

Витаминот Д е липосолубилен витамин којшто се синтетизира во кожата под дејство на УВ-светлина.Тој се претвора во 25 (OH) D во црниот дроб и понатаму до активната форма (калцитриол 1,25 (OH)2 D) во бубрезите или во другите органи. Вклучен е во метаболизмот на коските, ја зголемува апсорпцијата на калциумот од цревата, но, исто така, има и многу важна улога во нормалниот имунолошки одговор. Витаминот Д врши имуномодулаторни активности. Постојат студии коишто ја демонстрираат неговата улога во зголемувањето на способноста на вродениот имунолошки систем да се бори против патогените микроорганизми.

  • Витаминот Д достигнува најниско ниво во текот на зимските месеци и затоа научниците често го нарекуваат „сезонски стимул“, бидејќи ниските нивоа на витамин Д се поврзани со зголемена појава на респираторни инфекции.
  • Витаминот Д придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем.
  • Витаминот Д придонесува за нормална мускулна функција.
  • Витаминот Д придонесува за одржување здрави коски

:
 
 

ДОЗИРАЊЕ И НАЧИН НА ПРИМЕНА

Еднаш дневно, по една капсула.

Пакување

Картонската кутија содржи 30 меки капсули (2 блистери) и упатство за употреба.

 
 
Share on Facebook
Tweet
Share On Google Plus
Share On Pinterest