Apteka Vera
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
wishlist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PROSPAN Сируп 100 мл
 
 
 
 
 
 

PROSPAN Сируп 100 мл

 
 
 
328Ден
 

Prospan се користи за симптоматски третман на хронични воспалителни бронхијални болести и при акутно воспаление на дишните патишта придружено со кашлица.

Делува како експекторанс, бронхоспазмолитик и ја ублажува кашлицата.

Пакување: 100 мл.

:
 
 

Состав: 1 мл сируп содржи 7 мг сув екстракт од листови на бршлен.

Не содржи: алкохол, шеќер и бои.

Употреба:

  • Деца од 1 до 5 години земаат по 2,5 мл од сирупот, 3 пати дневно
  • Деца од 6 до 9 години земаат 5 мл од сирупот, 3 пати дневно
  • Возрасни и деца над 10 години земаат по 5 – 7,5 мл од сирупот, 3 пати дневно
  • Времетраењето на третманот зависи од видот и тежината на клиничката слика. Дури и кај лесни воспаленија на дишните патишта, третманот треба да трае најмалку една недела.

Пред употребата на лекот внимателно прочитајте го упатството!

За ризикот и несаканите дејства советувајте се со лекар или фармацевт.

 
 
Share on Facebook
Tweet
Share On Google Plus
Share On Pinterest