Apteka Vera
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
wishlist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Becutan KIDS VITS Б АКЦИЈА 1+1 ГРАТИС
 
 
 
 
 
 

Becutan KIDS VITS Б АКЦИЈА 1+1 ГРАТИС

 
 
 
208Ден
 

АКЦИЈА 1+1 ГРАТИС


Becutan KIDS VITS Б-комплекс претставува додаток во исхраната со вкус на ананас којшто содржи комбинација на 7 витамини од групата Б-комплекс, дизајниран како поткрепа на разновидната исхрана кај децата. Помага за нормално искористување на енергијата во организмот и за намалување на заморот и на исцрпеноста.

Употребата на сирупот е мошне лесна и практична – еднаш на ден, најдобро наутро по оброк. За дечиња на возраст над 1 година се препорачува примена на половина кафена лажичка (2,5 ml), додека за децата над 4 години се препорачува примена на 1 кафена лажичка (5 ml).

Доколку е потребно, сирупот може да се раствори во вода или во овошен сок и веднаш да се консумира. Сирупот треба да се протресе пред употреба.

:
 
 

Состав

  • Во 2,5 ml. Во 5 ml.
  • Витамин Б3 mg 2,7 5,4
  • Витамин Б1 mg 0.2 0,4
  • Витамин Б2 mg 0,2 0,4
  • Витамин Б5 mg 1 2
  • Витамин Б6 mg 0,5 1
  • Витамин Б12 mcg 0,4 0,8
  • Биотин mcg 8 16


Пакување

Секое пакување Becutan KIDS VITS Б-комплекс содржи стаклено шише од 100 ml, упатство за употреба и лажичка за полесно одмерување..

Да не се надминува препорачаната дневна доза. Производот не треба да се употребува како замена за разновидна исхрана.

 
 
Share on Facebook
Tweet
Share On Google Plus
Share On Pinterest