Apteka Vera
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
wishlist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ринасек 10 таблети АКЦИЈА 1+1 ГРАТИС
 
 
 
 
 
 

Ринасек 10 таблети АКЦИЈА 1+1 ГРАТИС

 
 
 
135Ден
 

АКЦИЈА 1+1 ГРАТИС


Ринасек содржи активни супстанции псеудоефедрин и трипролидин. Псевдоефедрин спаѓа во групата на лекови наречени адреномиметици, кои ги стеснуваат крвните садови во носната слузница и на тој начин доведуваат до намалување на отекувањето на носната слузница и зголемување на назалната проодност.

:
 
 

Трипролидин спаѓа во групата на лекови наречени антихистаминици, кои се користат за лекување на алергии и за ублажување на симптомите на алергија како што се кивање, течење на носот и насолзени очи.

Ринасек се користи за :

- алергиски ринитис (воспаление на носната слузница предизвикано од алергии)

- вазомоторен ринитис (воспаление на носната мукоза од неалергиска природа)

- настинки (кивања)

Пред употребата на лекот внимателно прочитајте го упатството!

За ризикот и несаканите дејства советувајте се со лекар или фармацевт.

 
 
Share on Facebook
Tweet
Share On Google Plus
Share On Pinterest