Apteka Vera
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
wishlist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
OTOSTICK Baby козметички коректори за уши за деца   – ЕКСКЛУЗИВНО
 
 
 
 
 
 

OTOSTICK Baby козметички коректори за уши за деца – ЕКСКЛУЗИВНО

 
 
 
1415Ден
 

Otostick Baby е коректор за испакнати уши , изработен од фармацевтски силикон и медицинско лепило, кој се лепи за увото и на соседниот дел од главата, обезбедувајќи оптимална положба на увото и конкретно на 'рскавицата, така што неговиот развој е адекватен.

:
 
 

Карактеристиките на Otostick Baby, од големината до тврдоста на коректорот, совршено се прилагодуваат на увото на бебињата на возраст од 3 месеци.

ЕФЕКТИВНОСТ НА OTOSTICK BABY: Кај бебињата и децата на возраст меѓу 3 месеци и 6 години, е докажана корективната ефикасност на производот преку студија спроведена во соработка со Шпанското здружение на педијатри во времетраење од 12 месеци.

За време на фазата на раст и развој на ушите, 'рскавицата е доволно еластична за да може да се поправи испакнатоста. Otostick Baby е производ дизајниран за овие случаи.

Otostick Baby е погоден за употреба на деликатна кожа како што е детската.

Производот е корисен како превенција во првите месеци од животот на бебето кога, поради недостаток на сила во вратот, ја влечат главата, оставајќи го увото целосно свиткано нанапред. Во овој случај, употребата на Otostick baby спречува виткање на 'рскавицата.

Otostick Baby е лесен за употреба, дискретен и безболен производ. Може да се користи постојано следејќи ги упатствата наведени во пакувањето.

Многу е важно да ги следите упатствата за ставање на производот бидејќи тоа ќе ја гарантира неговата ефикасност.

Otostick Baby може да се користи од 3 месечна возраст.

СОСТАВ:

-Фармацевтски силикон

-Хипо-алергенско лепило со заштитна хартија

СОДРЖИНА НА ПАКУВАЊЕ: Едно пакување содржи 8 коректори и Otostick затегнувачко капаче

КОНТРАИНДИКАЦИИ Преосетливост на силикон или на некоја од компонентите на овој производ. Отостик капата може да предизвика алергиска реакција кај оние кои се преосетливи на латекс.

ЗАМЕНА НА КОРЕКТОРОТ Секој коректор трае во просек од 2 до 7 дена. Корекоторот мора да се замени после 7 дена. Промените во структурата на кожата на бебето (на пр., PH вредност, инфекции, итн.) привремено ја намалуваат издржливоста на лепенката на коректорот

 
 
Share on Facebook
Tweet
Share On Google Plus
Share On Pinterest