Apteka Vera
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
wishlist
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NOVODALIN B17/Amygdalin 500 mg таблети
 
 
 
 
 
 

NOVODALIN B17/Amygdalin 500 mg таблети

 
 
 
 

„Автентичен мексикански екстракт од амигдалин“ произведен со внимателно контролиран процес на екстракција, со што се постигнува неговата висока моќ и извонреден квалитет.

:
 
 

Што е Б17 (Amygdalin)?

Во 1952 год биохемичарот Ернст Кребс го открил витаминот Б17 (Amygdalin).

Б17, исто така познат како Amygdalin , претставува прочистена форма нa Амигдалин и се добива со екстракција од семката на горчлива кајсија.

Б17 (Amygdalin) е супстанција која природно се наоѓа во над 1200 различни видови храна, вклучувајќи ги и семките на многу видови на овошје, како што се кајсии, сливи, цреши, портокали, нектарини, јаболка и праски.

Зошто Б17 е важен?

Додатоците во исхраната станаа неопходни за оптимална телесна функција. Б17 е само еден од многуте хранливи материи од кои нашето тело има потреба.Претставува витална материја и при негов недостаток се јавува пореметување на метаболизмот и од таму појава на абнормални клетки , односно туморни или канцерогени клетки.

Состав

Една таблета содржи 500mg екстрат од семе од кајсија (purunus armeniaca).

Пакување: Шише со 100 таблети.

ДОЗИРАЊЕ И НАЧИН НА ПРИМЕНА

За превенција една таблета на ден, во друг случај во консултација со доктор или фармацевт.

 
 
Share on Facebook
Tweet
Share On Google Plus
Share On Pinterest